Staj ile İlgili Önemli Duyuru

2016 yılı yaz döneminde staj yapacak olan öğrencilerin her hangi bir mağduriyet yaşanmamaları için, staj komisyonunun; staj başvurularında, staj sırasında ve staj sonunda, Yönetmelik ve Yönergeye göre aşağıda özetlenen hususulara dikkat etmeleri gerekmektedir.

Staj başvuruları 13 Mayıs 2016 tarihine kadar bölüm tarafından alınacak olup staj komisyonları tarafından onaylanan staj başvuruları aylık (Haziran, Temmuz, Ağustos 2016) düzenlenerek 20 Mayıs 2016 tarihine kadar Dekanlığa teslim edilecektir.

• Staj başvuru formunun bilgisayar ortamında doldurulmuş 3 adet asıl nüsha çıktısına fotoğraf yapıştırılarak staj yapılacak işyeri bilgileri tam olarak doldurulmalı,staj formu iş yeri yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Staj başvuru formu ekinde 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet sağlık yardımı taahhütnamesinin mutlaka olması gerekmektedir. Düzenlenen taahhütnameye göre sigorta primi ödenmektedir. Beyanda bir değişiklik olması halinde en kısa sürede beyanname yenilenmelidir. Yanlış beyandan doğabilecek para cezası öğrenci tarafından karşılanacaktır.
  • Staj başvuru formları 5 iş günü üzerinden doldurulmalı; mutlaka resmi, dini bayramlar ve hafta sonu tatilleri dikkate alınarak tarih belirlenmelidir.
  • Staj başvurusunda bulunan öğrencinin SGK girişi yapıldıktan sonra her ne sebeple olursa olsun staj yapmaktan vazgeçme, yarıda kesme, tarih değişikliği veya iptalini istemesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
  • Staj başvurularının Dekanlığa tesliminden sonra staj başvurusunun alınmayacaktır.
  • Staj yapılacak iş yerleri staj komisyonu üyeleri tarafından ulaşılabilir olmalı ve staj yapacak öğrencinin branşına uygun olmalıdır.
  • Stajınız ile ilgili her türlü konuda yardımcı olmak ve sorunlarınızın çözülmesi için Bölüm staj komisyonu’ndan yardım alabilirsiniz.